Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські художники презентували масштабний проєкт “ArtKalush” | Репортаж

В рамках відзначення Дня міста сьогодні у Краєзнавчому музеї Калущини відбулась непересічна мистецька акція — 36 калуських художників представили свої роботи та презентували художній каталог “ArtKalush”. І, звісно ж, оголосили збір на підтримку ЗСУ.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 26 травня, о 17:00 на відкриття виставки й презентацію каталогу “ArtKalush” зібралося чимало художників, зацікавлених калушан та керівництва міста.

Як відомо, у “ArtKalush” потрапили роботи калуських талановитих майстрів з живопису, графіки, абстракції, скульптури, батику та художнього ткацтва.

“Вони різні за стилем, за філософією, манерою письма, способом творення, але поєднують їх покоління та любов до рідної землі. Віриться, що напрацьований матеріал стане живильним грунтом для молодих митців, які тільки розпочинають свій творчий шлях, та неоціненним скарбом у духовному надбанні нашої громади, Прикарпаття, України”, — зазначив на відкритті міський голова.

“Мені подобається що в Калуші така ініціатива взагалі відбулась, що організувалися люди. Так багато художників, знайомств. дуже різні стилі — і це дуже круто. Тобто є і сучасне щось і більш класичне, і живопис. Приємно, що прийшло багато людей на презентацію і калушан цікавить творчість місцевих художників”, — поділилася враженнями молода художниця та учасниця проєкту “ArtKalush”, Анастасія Колісняк.

Як відомо, виставка триватиме протягом місяця, а такий каталог можна буде придбати безпосередньо у самому музеї:

“Можна буде придбати каталог. Ціна 350 грн. Всі кошти підуть на ЗСУ. Стосовно картин, то виставка колективна. Є роботи понад 30 авторів. Чи можна їх придбати це вже питання до авторів робіт. Ми своєю чергою надамо бажаючим контакти художників, чиї роботи можна буде придбати”, — додав в.о. директора музейного комплексу Олег Відливаний.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору