Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Як історія Калуша ожила” — підсумки екскурсії з театром | ФОТО

Вчора, 26 травня, розпочались відзначення Дня міста Калуш. Одним з найкреативніших епізодів стала екскурсія містом, супроводжена творцями театрального мистецтва.

Ділиться Інформатор.

Екскурсоводом на цей день стала калуська історикиня Людмила Андрійчук, яка підготувала оновлений маршрут та більш розлогу програму заходу. Першим пунктом був музей “Калуська в’язниця”, де зберігається чимало експонатів історії українського визвольного руху, в тому числі у нашому славетному місті.

У підвальному приміщенні закладу на гостей очікувало перше театральне дійство у виконанні народного театру “Silentium” на чолі з режисером Дмитром Карачуном. Вони представили авторську постановку, в якій розкрили сутність легенд про походження назви “Калуш”. Було психоделічно, в стилі британських митців кінця 1960-х.

Відтак всі небайдужі до історії міста мешканці рушили центром Калуша на пошуки значимих будівель. Знайти їх було легко, оскільки поблизу грілись на сонці герої з давніх епох, котрі як ніби зійшли з картин та старих фотографій. То актори аматорського театру “ЛюбАрт”, які вбрались у шати класичних громад калуської минувщини: українців, поляків, євреїв та німців. Бачили та фотографувались з ними поблизу РБК, Краєзнавчого музею, Мультикультурного центру та на площі Героїв.

Відтак увесь запалений любов’ю до мистецтва натовп рушив до саду біля Центру науково-технічної творчості. Там митці провели пікнік з трав’яним чаєм та тістечками, читали вірші Богдана Рубчака, співали народні пісні.

Запрошуємо вас на наступні заходи, що почнуться ось-ось.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору