Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Цього року в Україні може розпочатися спалах кору” — МОЗ

Спалахи кору мають циклічний характер та можуть повторюватись кожних чотири-п’ять років. Минулого разу спалахи фіксували у 2017-2019 роках.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Ліків та інших засобів профілактики від цієї хвороби наразі немає. Захиститись можна тільки вакцинувавшись двома дозами КПК. Імунізація проводиться за наступною схемою:

  • I доза вакцини — у 12 місяців;
  • Ревакцинація (II доза) – у 6 років.

“Якщо ви не пам’ятаєте, чи робили дитині щеплення КПК, і не маєте документальних підтверджень, необхідно обов’язково вакцинувати дитину. Навіть якщо вона отримає додаткове щеплення — це лише посилить захист від кору.

 У ситуації, якщо дитина від 6 місяців контактувала з хворим на кір, рекомендовано негайно щепити її. Введена доза вважатиметься нульовою і не зараховується як перша доза вакцинації за віком. Подальші щеплення проводяться згідно з календарем профілактичних щеплень”, — пишуть на сторінці МОЗ.

Додають, що у разі пропуску планового щеплення, то варто якнайшвидше вакцинувати дитину. Якщо 6-річна дитина чи дорослий ні разу не вакцинувались, то краще зробити дві дози з інтервалом в один місяць.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору