Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Найближчі чотири роки можуть стати найспекотнішими в історії

Метеорологи прогнозують, що 2023-2027 роки середня температура у світі ростиме швидше.

Ділиться Інформатор, покликаючись на World Meteorological Organization.

Згідно зі світом Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) від 17 травня 2023 року, глобальні температури найближчим часом піднімуть до рекордних показників. Причиною називають парниковий ефект та подію в Ель-Ніньо (коливання температури в Тихому океані).

“Очікується, що в найближчі місяці почнеться потепління Ель-Ніньо, і це в поєднанні зі зміною клімату, спричиненою діяльністю людини, підштовхне глобальні температури до незвіданих кордонів. Це матиме далекосяжні наслідки для здоров’я, продовольчої безпеки, управління водними ресурсами та навколишнього середовища. Ми повинні бути готові”, — каже генеральний секретар ВМО професор Петтері Таалас.

Відтак поріг щорічного зростання (1,5°C) може бути перевищений. Проте метеорологи не готові оголосити, що така ситуація буде постійною протягом найближчих кількох років. Однак науковці все ж “б’ють на сполох”.

“Очікується, що глобальні середні температури продовжуватимуть зростати, віддаляючи нас усе далі від клімату, до якого ми звикли”, — сказав доктор Леон Хермансон, науковий експерт Метеорологічного бюро.

Слідкуємо за станом світового клімату разом.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору