Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Осліпити ворога!” — СБУ просить зберігати режим тиші й вимкнути усі приватні та комерційні веб-камери

Сьогодні СБУ смс-повідомленнями закликала усіх українців про те, щоб усі, хто мають доступ до вуличних веб-камер вимкнули їх, оскільки ворог може використовувати трансляції з них для обстрілів України. 

Розповідає деталі Інформатор з посиланням на колег Інформатор Івано-Франківськ

Служба безпеки прохає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про стріми з таких камер в офіційний чат-бот СБУ.

Мова в першу чергу про автоматичну побутову відеофіксацію навколо житлових будинків та соціальних споруд. Дана заборона трансляції стосується інших об’єктів типу:
  • дорожньо-транспортних;
  • промислових;
  • торговельних об’єктів.

“рф використовує вразливість сучасних вебкамер для здійснення ракетних обстрілів по Україні та коригування вогню в режимі реального часу. Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерські злами”, — повідомили у пресслужбі СБУ.

Також нагадуємо, що знімати й публікувати роботу Сил оборони та наслідки ворожих обстрілів заборонено. А поширення подібних фото та відео матеріалів класифікується як злочин, який карається позбавленням волі на строк до 12 років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору