Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Голова Прикарпатської ОВА проінспектувала два прихистки для ВПО на Калущині

Житло для внутрішньо переміщених людей в умовах війни з росією залишається актуальним й досі. Багато сімей були змушені покинути рідні домівки на Харківщині, Донеччині, Луганщині та в інших областях, які знаходяться на лінії вогню. Десятки з них знайшли новий, хоч і тимчасовий дім тут, на Калущині. В кількох таких домівках побувала очільниця обласної військової адміністрації, Світлана Онищук.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Голову Івано-Франківської ОВА.

Сьогодні, 1 червня, Світлана Онищук відвідала один з шелтерів на Калущині, в якому зараз проживає близько 45 людей з соціально незахищених верств населення, серед яких матері з дітьми, багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю, люди похилого віку.

Цей прихисток вдалося облаштувати завдяки благодійному фонду “Move Ukraine”. Домівка для ВПО забезпечена усіма необхідними умовами: новими ліжками, меблями, кухонним приладдям, на кожному поверсі — окремий санвузол. Також тут укомплектували усім необхідним бомбосховище.

“Люди дуже задоволені умовами проживання, встигли навіть посадити біля прихистку присадибні ділянки”, — поділилась керівниця ОВА.

Також побувала у ще одному шелтері, де протягом двох місяців тривають ремонтні роботи. Незабаром тут зможуть проживати ще 23 людини.

Світлини взяті з офіційно сторінки Світлани Онищук.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору