Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Підпільний збройовий барон” — у Калуші затримали торговця зброєю

Раніше засуджений 38-річний мешканець Калуша незаконно збував автомати, пістолети, набої до них та гранати. Оперативники Прикарпаття спіймали його та заблокували канал збуту.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Національну поліцію України.

У ліквідації незаконної зброярні брали участь оперативники управлінь стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, кримінальної поліції, слідчі обласної поліції спільно з обласним управлінням СБУ.

30 травня ними за силової підтримки спецпризначенців роти поліції особливого призначення затримали організатора під час збуту автомата АКСУ-74 з магазином та набоями до нього. Раніше під контролем правоохоронців було задокументовано ще один факт збуту зброї.

Також за місцем проживання “зброяра” та осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності, вилучили автомати, пістолети, глушники, гранату, набої різного калібру, обладнання та прекурсори для виготовлення наркотиків.

Ціни зброї коливалися від 50 до 1500 доларів США.

Вчора, 31 травня, калушанину було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Наразі йому обирається запобіжний захід. За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами торговцю передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

“Після проведення ряду процесуальних заходів буде прийматися рішення щодо оголошення підозр причетним особам. Також встановлюються канали надходження зброї”, — повідомили у пресслужбі поліції.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору