Інформатор Калуш

ТРЕШ

Справа Віталія Хемича продовжується: суд опитав 2 свідків

Сьогодні в Калуському міськрайонному суді відбувався телеміст із Іллічівським та Заставнівським міськрайонними судами. 

Інформатор відвідав засідання.

Сьогодні, 1 червня, попри всі технічні негаразди засідання все ж відбулося. Завдяки відеоконференції суддя Олександра Кардаш заслухала показання двох потерпілих: Яблонського Артура та Тиханової Аліни. Потерпілий Яблонський висловив свої претензії, щодо дій підсудного, а також додав матеріали справи, в яких фігурують банківські транзакції і письмові листування Віталія Хемича з ним. Волонтер Артур Яблонський вважає, що йому завдали збитків на 62 050 гривень. В цю суму входять кошти на прилад нічного бачення, який мав придбати Віталій Хемич, а решта коштів мала бути перерахована на лікування військовослужбовця. Проте варто зазначити, що підсудний Хемич подарував братові потерпілого тепловізор вартістю, яка майже відповідає сумі збитків завданих потерпілому, але за домовленістю Артур мав б повернути кошти за пристрій.

“Скажіть, будь ласка, чи мій підзахисний вів з вами бесіду з приводу цих 60 тисяч, що, наприклад, ви винні йому 60 тисяч і цими коштами можна перекрити борг?”, – запитав потерпілого адвокат Віталія Хемича. Волонтер погодився з цим, але потім прокурор попросила зазначити дати цих подій. Зі слів Артура Яблонського, Хемич Віталій придбав прилад нічного бачення 9 липня 2022 року, а бесіда про перекриття боргу цим придбаннями велася 3 та 8 серпня. Таким чином потерпілий досі вважає, що йому завдано збитків на понад 60 тисяч гривень.

Наступною свідчила Аліна Тихановська, яка домовлялася з підозрюваним Хемичем про придбання далекоміра та тепловізора. Потерпіла дізналася про волонтерську діяльність підсудного з соціальних мереж і звернулася до нього за підтримкою. В результаті шахрайських дій потерпіла зазначила, що не отримала дальномір і 22 115 гривень.

Після допиту розглядання справи перенесли на наступне засідання, яке відбудеться 6 червня о 13:00.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору