Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Де в Калуші можна відремонтувати велосипед?

Саме час у Всесвітній день велосипедистів згадати про свого залізного “друга” і привести його до ладу. 

Інформатор також поставив свій велосипед на колеса і зараз розповість Вам, де це можна зробити.

Сьогодні, 3 червня, відзначається п’ята річниця Міжнародного дня велосипедистів. Ініціатором заснування свята став соціолог Лешек Сібільський, а співавторами документу виступили 56 країн світу. Таким чином Генасамблея ООН, підтверджуючи унікальність, давню історію і багатофункціональність велосипеда, підтримала цю ідею.

Взагалі цей день має на меті сприяти створенню національних стратегій та програм розвитку велосипедної інфраструктури, а також підвищенню безпеки дорожнього руху в усіх країнах – членах ООН. Також Всесвітній день велосипеда пропагує передовий досвід і засоби для популяризації цього транспорту серед усіх членів суспільства. Це дуже актуально для нашої країни, де на сьогодні створено ще дуже мало велодоріжок та пунктів прокату велосипедів.

Повертаємося до наших велосипедів. У випадку Інформатора, його потрібно було реабілітувати після 5 років проведених на балконі. Крайня поїздка закінчилася пробитою камерою, а за цей час і друге колесо теж спустилося. Для того, щоб відновити головну функцію велосипеду довелося замінити нові камери, адже старі багато разі заклеювалися. Також було змінено і  одну покришку. Разом з роботою це обійшлося в 940 гривень. Камери коштували по 180 гривень, а покришка 400.

старі деталі

Усе придбано і встановлено на ринку, який знаходиться берегах Сівки.

Попереду потрібно ще вичистити іржу, змастити потрібні деталі і відрегулювати гальма та перемикання передач, але велосипед уже їде.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору