Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як отримати статус члена сім’ї полеглих захисників або захисниць?

Голова обласної військової адміністрації повідомила про перелік необхідних документів.

Ділиться Інформатор, посилаючись на очільницю ОВА.

Під час онлайн-брифінгу, де очільниця обласної військової адміністрації відповідала на питання, які їй надсилали у соцмережі, вона повідомила, що для отримання статусу сім’ї загиблого захисника чи захисниці необхідно звернутися у ЦНАП за місцем проживання, або до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

А для цього необхідно підготувати такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • світлина 3/4;
  • свідоцтво про смерть;
  • повідомлення про загибель особи.

“Документи про безпосередню участь особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Брала участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил, чи у заходах необхідних для забезпечення оборони України. Захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії. Постанову штатної військо-лікарської комісії, відповідного військового формування”, — додає голова ОВА.

Також вона підкреслює, що, на жаль, є випадки затримки передачі документів з військової частини. Це пов’язано з тим, що документи важко передавати вчасно через бойові дії, де й знаходиться військова частина. Та війська адміністрація співпрацює й з центрами територіального комплектування та соціальної підтримки.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору