Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ оголосила підозру колаборанту із Запоріжжя

Колишній заступник голови Василівської РДА почав працювати на загарбників у якості антиукраїнського пропагандиста. 

Розповідає Інформатор посилаючись на СБУ Івано-Франківської області.

Сьогодні, 5 червня, Служба безпеки України оголосила підозру колишньому заступнику голови Василівської РДА, який вів пропаганду за приєднання Запоріжжя до рф. Правоохоронці встановили, що під час організації та проведення незаконного референдуму фігурант вів активну проросійську пропагандистську діяльність на підтримку окупаційної влади, встановленої російськими збройними формуваннями.

Також підозрюваний агітував підприємців, фермерів та місцевих жителів брати участь у псевдореферендумі про приєднання окупованих територій до складу держави-агресора. При цьому він користувався впливом та авторитетом, пов’язаним із колишніми посадами.

Колаборант брав участь у численних зустрічах та зібраннях, зокрема, т.зв. «круглому столі», де під час псевдоісторичної доповіді про героїзм навів війська російських загарбників як приклад героїв.
Слідчі СБУ оголосили колаборанту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  •  ч. 5 ст. 111-1 – колабораційна діяльність;
  •  ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

На фігуранта очікує ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати адміністративні посади на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору