Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Шахраї виманили в інтернеті понад 30 тисяч гривень за день на Прикарпатті

Постраждалі стали жертвами різних шахрайських схем.

Розповідає Інформатор посилаючись на Поліцію Івано-Франківської області.

Сьогодні, 5 червня, правоохоронці повідомили про два випадки шахрайства, які були зафіксовані на Івано-Франківщині. Чоловік на відомій інтернет платформі знайшов потрібний йому товар. Попередньо домовившись про доставку та здійснив передоплату у розмірі близько 9 тисяч гривень. Однак, товару так і отримав, а зв’язок з продавцем обірвався.

Другою жертвою стала 60-річна коломиянка. До потерпілої зателефонували “псевдо” банкіри та повідомили, що з технічних причин банківські картки заявниці будуть заблоковані. Після того, як жінка вказала аферистам пароль та особисті дані, з карти зникло понад 24 тисячі.

Поради від правоохоронців як не стати жертвою шахраїв в інтернеті:
  • Не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль в інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах;
  • Не здійснювати передоплат при покупці в інтернет-магазинах;
  • Краще використовувати спосіб покупки – накладений платіж. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • Не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу в рішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями;
  • Не довіряйте невідомим додзвонювачам;
  • Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв
  • Якщо ви стали жертвою шахраїв в інтернеті, перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію. Зателефонуйте за номером 102 або вирушайте до найближчого відділення.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору