Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Театр пісні “Гармонія” випустив власний кліп і присвятив його 80 десантно-штурмовій бригаді

Вихованці Центр Художньої Творчості дітей, юнацтва та молоді міста Калуша запропонували свій варіант пісні “Гуляли” козака Сіромахи.

Інформатор поспілкувався з керівницею Зразкового театру пісні “Гармонія” Віталіною Липовською.

Ідея створення кліпу саме на цю композицію належить наставниці театру пісні Віталіні. Вона почула її на радіо і одразу уявила цю пісню у виконанні “Гармонії”. Пізніше вона запропонувала свою ідею учасникам театру пісні, а ті із задовленням погодилися.

“Я розписала вокальні партії і на репетиціях помаленьку їх розучували. Та чим більше ми її співали, тим більше у нас появлялося ідей стосовно музичного супроводу”, – розповіла Віталіна.

Тому музиканти почали радитися між собою, які інструменти можна використати для запису. Згодом зрозуміли, що самого співу і виконання недостатньо, бо хотілося передати справжній український дух, автентику та колорит. Тому було до розробки майбутнього відео долучили колег по центру: Народного художнього колективу України, Ансамблю народного танцю “Веселі Гуцулята”. Людмили Коваль разом з танцюристами розучували танець “Аркан”.

“Коли я побачила на репетиції цей танець, я зрозуміла, що це саме те, що нам треба”, – додала Віталіна.

Коли вже майже весь пазл склався, то залишилося тільки записатись на студії. Театр пісні “Гармонія” завжди співпрацює з о. Андрієм Сімківим. Спершу записали всі інструменти (гітару, акордеон, скрипку, кахон, саксофон). А згодом, коли вже був зведений мінус, записали вокальні партії. Скелі Довбуша не випадково стали місцем для знімань, адже його обирали спільним рішенням. Знімав роботу Тарас Явецький, з яким колектив не вперше співпрацює.

“Сам процес зйомки для нас був не тільки роботою, а й відпочинком”, – відзначила керівниця.

Свою роботу артисти вирішили присвятити 1 батальйону 80 десантно-штурмовій бригаді, в якій служить брат учасниці Валерії Петрів.

“Брат мій дуже дякував за те що ми присвятили кліп 80-тці, передавав всім привіт і казав що ми великі молодці, обов’язково покаже своїм побратимам,йому дуже приємно, аж не зручно”, – сказала дівчина.

Пропонуємо Вашій увазі кліп Зразкового театру пісні “Гармонія” на композицію “Гуляли”:

https://youtu.be/J4VNPYjbRmc

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору