Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Івано-Франківську відбувся суд над колаборантом Михайлом Шпіром

Пропагандиста з Івано-Франківська заочно призначили покарання у 10 років позбавлення волі.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Суспільне.

7 червня у Івано-Франківському міському суді відбулось слухання справи Шпіра. Йому інкримінували вчинення правопорушень за статтями ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-1, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Відомо, що він брав участь в інформаційних кампаніях проти України. У 2017 році потрапив до бази даних “Миротворець”, як “антиукраїнський пропагандист та провокатор, за розповсюдження інформації антиукраїнського змісту та розпал міжнаціональної ворожнечі”. У 2021 працівники СБУ проводили обшуки в його помешканнях та знайшли документи, видані т.зв. російською федерацією. Згодом йому оголосили підозру.

В результаті слухання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, йому винесли покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна. Термін виконання покарання рахуватимуть від моменту фактичного затримання пропагандиста.

Проросійського пропагандиста з Івано-Франківська Михайла Шпіра заочно засудили до 10 років ув’язнення

“Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу подадуть. Вирок може бути оскаржений в апеляційній скарзі до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд упродовж 30 днів з дня його оголошення”, — пишуть на сторінці суду.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору