Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Подружжя на мільйон”: пара з Миколаєва під виглядом волонтерських зборів ошукала понад дві тисячі людей — Кіберполіція

Інтернет-шахраї користуючись образом відомого українського волонтера ошукали кілька тисяч співгромадян на колосальну суму. Після чого використовували гроші на власні потреби. Проте, правоохоронці викрили цю злочинну схему й тепер горе-подружжю загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Розповідає Інформатор, посилаючись на Департамент кіберполіції.

Сьогодні, 8 червня, стало відомо, що операція по викриттю псевдоблагодійників відбувалась під керівництвом Кіберполіції, слідчими Голосіївського управління поліції Києва та у взаємодії з працівниками служб безпеки ПриватБанку та МоноБанку.

Стало відомо, що у шахрайській схемі пара з Миколаївщини використовувала відео відомого волонтера та деяких підрозділів ЗСУ.  До відеозаписів щодо про збір коштів на потреби Збройних Сил чи лікування поранених захисників, чоловік прикріплював текст з номерами власних карток. Після надходжень коштів на рахунок подружжя витрачало благодійні пожертви на власні потреби.

За попередніми підрахунками, подружжям було отримано перекази більш ніж від двох тисяч громадян на загальну суму більше мільйона гривень.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також йому повідомили про підозру й наразі  вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

В домі шахрая було проведено обшук, під час якого було вилучено ноутбук, мобільні телефони та банківські картки. На вилученій техніці кіберполіцейські виявили відеозаписи, які використовувалися для шахрайських грошових зборів.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Після проведення першочергових слідчих дій та експертизи вилученої техніки та банківських карток, буде надана правова кваліфікація діям дружини фігуранта.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору