Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До чого готуватися військовозобов’язаним чоловікам, які стали студентами? | Коментар Олексія Резнікова

Від початку війни чимало чоловіків намагається уникнути мобілізації різними способами: хтось шукає порятунок порушуючи закон, а хтось користується легальними лазівками, щоб не служити у війську.

Інформатор запитав у Олексія Резнікова, що Міністерство оборони буде роботи з чоловіками, які прикриваються студентством.

З 24 лютого 2022 року на територіях західних областей кількість студентів-чоловіків платної денної форми навчання збільшилося у два, а то і більше рази. У Івано-Франківській області в 2021 році налічувалося 2 867 чоловіків платної денної форми навчання, а у 2022 уже 8 274 студента.

Для прикладу, приріст чоловіків у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу  складає +406%. Проте за результатами дослідження видання “НАШІ ГРОШІ Львів” це не ненайбільший показник:

  • Луцький національний технічний університет +442%;
  • Національний лісотехнічний університет України +606%;
  • Львівський національний університет природокористування +616%;
  • Українська академія друкарства +754%;
  • Чернівецький торговельно-економічний інститут +1134%;

Очільники деяких закладів освіти пояснюють такі результати покращенням умов навчання і відкриттям нових, затребуваних спеціальностей, а інші прямо пов’язують збільшення кількості студентів-платників з війною. Що з цією ситуацією буде робити Міністерство оборони Інформатор спробував запитати міністра Олексія Резнікова:

“Ми знаємо, це спосіб уникнути мобілізації, але ми над цим працюємо. Всіх секретів я відкривати зараз не буду”.

Варто зазначити, що уже цього літа, на відміну від попереднього вступити буде значно важче. Якщо минулоріч умови значно спростили, а для вступу на платну форму навчання було достатньо лише співбесіди чи мотиваційного листа. Вступна кампанія цього року вже не буде такою оптимістичною, адже тепер для вступу потрібно стати на військовий облік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору