Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани помолились за мир в Україні на Ясній Горі Гошівського монастиря | ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 10 червня, сотні калушан, духовенство з Калуша та області зібралися у Гошівському монастирі біля Чудотворної ікони Матері Божої, щоб помилитися.  

Показує Інформатор.

Нагадаємо, що цей християнський захід відбувся з ініціативи деканатів та духовенства УГКЦ та молодіжних організацій Калущини.

Перед початком молитви сотні вірян відтворили Хресну Дорогу.

Наприкінці служби було відновлене Благословення калуської громади під Покров Гошівської Богородиці.

“Я сьогодні молилася до Пресвятої Богородиці на Ясній горі в Гошеві, щоб Україна перемогла. Щоб найкращі воїни у світі, наші воїни ЗСУ — вистояли та перемогли рашистську навалу. Я молилася, щоб Господь закрив небо від жахливих нічних обстрілів і зберіг життя українцям…. Щоб зупинив цей жахливий геноцид нації.

Сьогодні 470 день війни… Ми боляче пережили цей час. Кожен день, кожна ніч, кожен ранок від трагічних новини з фронту, з Херсонщини, Бахмуту, Києва, Харкова, Дніпра, Маріуполя, Миколаєва… лускало серце. Ми прийшли, щоб отримати особливий Господній захист. Тому сьогодні Калуська громада на Ясній горі в Гошеві молиться.

Паломництво, здавна вважалося здобуття особливої милості Бога. А Спільна молитва, сповідь та причастя, які під час паломництва творять віруючі прочани, має особливу місію — підняти й укріпити віру та підтримати дух милосердя.

«Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Захисти кожну маленьку дитину, кожну нашу родину, кожне місто, селище, кожну вулицю… Захисти наш Калуш, захисти наших калуських воїнів, витри сльози стареньким батькам, вдовам і дітям усіх загиблих воїнів у цій жахливій війні!
Врятуй нас Пресвята Богородице! Вірю у нашу перемогу, — поділилася з нами одна з учасниць Прощі.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору