Інформатор Калуш

ТРЕШ

Що не так з двором на Хмельницького та чому комунальники не виконали обіцяні роботи?

Ями на проїжджій частині двору, облаштування паркомісць, аварійні поручні сходових кліток та розбита бруківка — щоденні проблеми тих, хто проживає на Хмельницького, 8.

Повідомляє Інформатор.

Жителі будинку діляться, що двір знаходиться в незадовільному стані.

Кожного ранку туди приїжджають безліч вантажних авто, котрі привозять товар у сусідні магазини. Аліна Гутник, яка там мешкає ділиться, що внаслідок необлаштованих місць паркування вони розносять бруд, пісок та каміння по двору й часто стають перед сходами не переймаючись, що це заважає людям, котрі живуть у будинку.

В незадовільному стані знаходяться сходові клітки, котрі ведіть до дверей під’їзду, та їх поручні. Там дірки, у які можуть впасти діти, а покриття сходової збилось. Також у будинку живе мешканка, яка пересувається на інвалідному візку. Аліна ділиться — мама дівчини звертала увагу на те, що сходи сипляться, а перила колишуться у різні сторони.  Якщо подивитись на сходову аварійного виходу гуртожитку, що поруч, то там все заросло травою, а перил взагалі немає.

Незручностей також додає бруківка доріжки, що знаходиться поруч із зеленою зоною. Покриття викривилось, а в деяких місцях вона почала відходити.

“Діти зараз просто витягують звідти бруківку і несуть бавитись у двір”, — каже Аліна.

Додає, що разом з сусідами намагались вирішити цю проблему. 1 лютого вона особисто надсилала звернення для Комісії з УЖКГ стосовно вирішення проблем. У відповідь отримала інформацію про те, що направлено звернення до КП “Калуська енергетична компанія” щодо усунення нерівностей бруківки та те, що КП “Калушавтодор” проведе ямкові ремонтні роботи за сприятливих умов.

Також, 2 лютого, у двір завітала Комісія з благоустрою котра вирішила наступне:

  • відновити частину пошкодженої бруківки внаслідок заїзду транспортних засобів — відповідальний КП “Калуська енергетична компанія”, яке має виконати роботи до 1 червня 2023 року — не виконано;
  • провести ямковий ремонт проїзної частини міжквартальної дороги — відповідальний КП “Калушавтодор”, яке має виконати роботи до 1 червня 2023 року — не виконано
  • у сквері між житловими будинками №14-16 по вулиці Богдана Хмельницького необхідно позгрібати опале листя  — відповідальний КП “Калушавтодор”, яке має виконати роботи до 1 березня 2023 року — виконано;
  • позаду житлових будинків №20-22 на вулиці Богдана Хмельницького навколо цегляного приміщення ТзОВ “УК Теплодім” необхідно прибрати сміття — відповідальний ТзОВ “УК Теплодім”, яке має виконати роботи до 10 лютого 2023 року — виконано.

Опісля прострочених термінів калушанка зверталась до УЖКГ та КМР з відповідними скаргами про невиконання робіт. Відповіді наразі немає.

Жителі будинку просять звернути увагу комунальних служб на вищевказані проблеми.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору