Інформатор Калуш

ВЛАДА

Відбулась міжвідомча комісія щодо вирішення екологічних проблем пов’язаних з Домбровським кар’єром

Управлінці обговорювали питання щодо техногенно-екологічної ситуації Калуського гірничопромислового комплексу.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську ОДА.

На зустрічі управлінці шукали шляхи сприяння вирішення проблеми бездіяльності ТзОВ “Оріана-еко” на об’єктах, що належать товариству, а саме: Домбровський кар’єр, хвостосховище та шламонакопичувач. Також голова наради, Едуард Прощук ініціював зміни у складі комісії.

Також повідомляють, що у 2021 році було реалізовано природоохоронний захід “Запровадження екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста Калуш та сіл Сівка Калуська і Кропивник”. Виконувався він Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Сума досліджень тоді склала 420 тисяч гривень.

Далі впродовж 2022 року коштом міського бюджету Калуша університет проводив екологічний моніторинг стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста та сіл Сівка-Калуська і Кропивник.

“У квітні минулого року комісія направила запит до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України щодо виділення коштів з держбюджету за спецпрограмою “Здійснення природоохоронних заходів, зокрема з покращення стану довкілля”. Втім у звʼязку із збройною агресією російської федерації проти України фінансування не здійснювалося”, — пишуть на сторінці ОВА.

Додають, що питання ситуації на Калуського гірничопромислового комплексу Івано-Франківською обласною державною адміністрацією постійно контролюється.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору