Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ оголосило підозру вчительці, котра впроваджувала у школах російську освіту

Служба безпеки України викрила колаборантку на окупованих територіях та вручила їй підозру

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Інформатор Івано-Франківськ.

Колаборантка працювала вчителем у Сиваському ліцеї № 2 Новотроїцької селищної ради, Херсонської області. Після окупації, співпрацюючи з окупантами, стала директоркою вже переформатованого “державного бюджетного освітнього закладу — “Сиваська школа №2”.

Після отримання нової посади вона почала змінювати освітній процес та впроваджувати окупаційні стандарти країни-агресора. Також відвідувала курси “перекваліфікації” на тимчасово окупованій території АР Крим.

“Зокрема, фігурантка проводила виховні години для працівників школи, дітей та їхніх батьків, де вела проросійську пропаганду. А на всіх урочистостях за її вказівкою піднімався російський прапор та лунав гімн російської федерації”, — пишуть у пресслужбі.

В результаті слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 111-1 КК України — колабораційна діяльність. За цією статтею їй загрожує позбавлення волі строком до 3-ьох років.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

До теми: СБУ оголосило підозру Олександру Дугіну.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору