Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Смітник чи зона відпочинку?” — працівники Вигодського лісгоспу показали реальну картину місць відпочинку в лісі

Лісничий Мало-Тур’янського лісництва опублікував фото засміченого рекреаційного місця “Дубина”.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Долина LIVE.

Ця локація для відпочинку розташована на узбіччі дороги Р-21 “Долина-Хуст” на території Мало-Тур’янського лісництва.

“Сміття, яке залишили відпочиваючі на рекреаційному місці, не з неба впало, а з’явилося завдяки недобросовісним відвідувачами рекреаційних місць. Під наметовими стоянками, альтанками й деревами можна було побачити звичайні й пластикові пляшки, паперові стакани, поліетиленові пакети з супермаркету АТБ, побутові відходи й багато чого іншого. А працівникам лісової охорони Мало-Тур’янського лісництва приходиться весь цей непотріб прибирати”, — пишуть працівники Вигодського лісового господарства.

Додають, що відшукати порушників дуже важко, адже вони перебувають там здебільшого у вихідні та у вечірні години:

“Біля кожного дерева не поставиш працівника лісництва, тому і виникають у лісі такі сміттєві звалища”.

Пишуть, що шляхів остаточного вирішення цієї проблеми зараз не мають. Раніше, щоб уникати таких проблем працівники встановлювали попереджувальні таблички, надписи, а також сміттєві контейнери. Попри це, продовжують бачити сміттєві краєвиди у рекреаційних зонах.

“Певно, для нашого народу різного роду правила існують лише для того, щоб їх порушувати. Мало того, багато хто в ліс приїжджає на власному автомобілі, знищуючи трав’яний покрив і забруднюючи довкілля вихлопними газами, та й ще залишають після себе гори сміття”, — діляться у дописі.

Одним зі шляхів вирішення бачать актуалізацію екологічної освіти та каральні заходи. Також додати повноважень лісникам, діляться, що зараз вони виконують більше роль двірників.

“Люди повинні усвідомити, що навколишнє середовище — це продовження їхнього житла, і існування людини тісно пов’язане з природою”, — пишуть працівники лісгоспу.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору