Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Юний калушанин здобув бронзу на чемпіонаті світу з карате

18 червня в Антверпені (Бельгія) відбувся 5-ий інклюзивний Чемпіонат Світу з карате федерації І-karate Global. 

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Участь у чемпіонаті світу взяли 150 спортсменів з десяти країн. Представниками України стали УФК з Сум та Калуша. 11-річний Андрій Лагойда, вихованець калуського спортивного клубу “ОКАМІ”, здобув бронзову перемогу в категорії ката.

У спортивному клубі хлопець займається уже чотири роки. Однак, перед поїздкою на чемпіонат Андрій відвідував індивідуальні тренування за спеціальною програмою впродовж двох місяців. А безпосередньо перед змаганнями переможець тренувався і в Угорщині, куди його запросили тамтешні благодійники, спортивні функціонери.

За словами тренера хлопця, Володимира Сакулича, цього разу організатори чемпіонату вирішили об’єднати спортсменів різних вікових категорій. Тож Андрій Лагойда змагався і з набагато старшими за себе спортсменами.

Минулого року хлопчик виборов “золото” на Чемпіонаті Світу в Угорщині, а до цього ставав чемпіоном Європи та України, багаторазовим призером у змаганнях з-поміж дітей з обмеженими фізичними можливостями. Зараз Юний спортсмен відпочиває, але продовжує тренуватись. Адже вже у вересні він почне готуватись до участі в наступних чемпіонатах України та Європи.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору