Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Саме час обробити овочеві посадки від білокрилки”, — працівники Держспоживслужби Прикарпаття

Вологі теплові умови найбільш сприятливі до поширення та зростання чисельності шкідника.

Ділиться Інформатор, посилаючись на головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Білокрилка ховається під листям, харчується соком рослин й виділяє слиз на якому розмножуються сажові гриби. Розмножується за температури 21-23 градусів за Цельсієм та вологості повітря в 60-70%. За рік шкідник дає від 4-5 поколінь, а в тепличних умовах цілих 12.  Цикл розвитку покоління завершується протягом 25 днів. Опісля лиски рослини на якій вона перебувала скручуються, а сама зелень в’яне та гине.

“Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошують: для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ”, — пишуть на сторінці Держспоживслужби.

Застерігають, що обприскування проти шкідника потрібно проводити після першої його появи. Варто застосовувати інсектициди в певному чергуванні, або в поєднанні з додаванням прилипача згідно з “Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”. Також на невеликих площах овочевих культур можна застосовувати клейові пастки.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору