Інформатор Калуш

ГРОШІ

Чи прийматимуть в обмінниках старі банкноти?

Дедалі більше серед людей зростає обурених, що в обмінниках не приймають банкноти старого типу, або з незначними дефектами.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську ОДА.

У відповідь на це Національний банк України зобов’язав банки та небанківські фінустанови приймати у клієнтів старі, або зношені банкноти.

“Відтепер з усіма без винятку банкнотами іноземної валюти, справжність яких підтверджує спеціальне лічильне обладнання, крім значно зношених чи пошкоджених, мають здійснюватися валютно-обмінні операції”, — пишуть на сторінці Івано-Франківської ОДА

Також установам заборонили встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії банкнот іноземної валюти. Розірвані навпіл, зафарбовані, обпалені, або в інший спосіб пошкоджені банкноти повинні проходити операцію інкасо. Усі фінустанови, що здійснюють такі операції мають обов’язково вказати чіткий перелік ознак значного зносу банкнот й тарифи інкасо.

“В НБУ наголошують, що у разі порушення зазначених вище норм банком або небанківською фінансовою установою їхні дії розцінюватимуться як потенційна ознака шахрайської діяльності”, — повідомляють на сторінці.

Додають, що у разі виявлення порушення цих зобов’язань, клієнт може надіслати скаргу керівництву банку чи небанківської фінансової установи. В разі ігнорування прав клієнта вищим керівництвом рекомендують звертатись до Національного банку.

До теми: Курс валют у Калуші від мережі обмінників ГАТА | 19 червня.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору