Інформатор Калуш

ГРОШІ

В Калуші за 3 мільйона гривень відремонтують вулицю Степана Бандери | Що відомо?

Дорога на під’їзді до центру міста вже не один рік приносить проблеми та викликає обурення у калуських автомобілістів. Подекуди на дорозі під колесами відчуваються не тільки ями чи горби, але і ями в горбах, і горби в ямах. Врешті-решт, управлінням житлово-комунального господарства було вирішено покласти край цій історії.

Ділиться Інформатор.

Цього вівторка, 20 червня, на сайті публічних закупівель “Prozorro” з’явилося оголошення про початок торгів під назвою “Поточний ремонт дорожнього покриття вул. С. Бандери в м. Калуші“. Очікувана вартість — 3 000 000 гривень з урахуванням ПДВ.

В тендерній документації зазначено, що переможець конкурсу проведе ремонт дороги відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.7-119:2011 “Суміші асфальтобетонні й асфальтобетон дорожній та аеродромний. Технічні умови” (зі змінами) та нормативних актів України на даний вид товару.

“Збираємось замінити найгірші ділянки на вулиці Степана Бандери. Плануємо охопити саме проблемні ділянки від початку вулиці, біля трикутника, до повороту на Грушевського”, — прокоментував начальник управління житлово-комунального господарства, Тарас Фіцак.

За словами очільника УЖКГ, повна заміна дорожнього покриття вартувала б близько 15 мільйонів гривень, тому було вирішено просто замінити найбільш проблемні місця. Наприклад, від кінця вулиці (поворот на вулицю Грушевського) до парковки навпроти музичної школи, також біля Центру комплектування і біля мостів за “Кахелиною”, де наразі вже заклали бруківкою значну частину пішохідної зони й розширили проїжджу частину. Загалом, все це має вкластися у бюджет до 3 мільйонів гривень.

Також планується навести лад з парковою біля ресторану “Ділектус”. Наразі автомобілі там паркуються в такий спосіб, що частково перекривають дорогу чим ускладнюють рух зустрічного транспорту. За словами пана Фіцака, вже готові напрацювання, щоб правильно упорядкувати цю паркову. Згодом вона перетвориться на зону з паралельною парковкою.

Як відомо, торги повинні закінчитися наступного тижня — 28 червня.

“Ми мусимо дотриматися всіх процедур. Тобто, якщо подадуться учасники, якщо відбудеться тендер — ми перевіряємо їхні документи, даємо на виправлення якісь моменти, які цього потребують. Для цього дається 24 години. Якшо виправлень немає і все добре — визначаємо переможця.

Тоді дається 5 днів на оскарження. Тобто якщо ми 28-го перевіримо все точно, не буде оскарження, і ми будемо розуміти що переможець готовий працювати. То десь на початку липня вже розпочнуться роботи”, — зазначив Тарас Фіцак.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору