Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Мобільний” шахрай отримав покарання — Прокуратура

В березні цього року 20-річний калушанин вчинив шахрайські дії, які спричинили збитки одному з українських поштових перевізників. Кримінальне провадження не забарилося.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру

За матеріалами окружної прокуратури відомо, що 1 березня калушанин замовив у фізичної особи купівлю бувшого у користуванні мобільного телефону iPhone 11, з доставкою товару за допомогою “Нова Пошта” та з проведенням накладного платежу за місцем отримання у відділенні перевізника у Калуші.

“Діючи з корисливих мотивів та в цілях власної наживи, чоловік прибув до відділення  ТОВ «Нова Пошта» для отримання товару за вказаним замовленням. При цьому, підійшовши до касира відділення повідомив своє замовлення по експрес-накладній та, маючи на меті протиправне заволодіння майном ТОВ «Нова Пошта» шляхом обману, попрохав працівників відділення видати йому на огляд посилку. Отримавши посилку для здійснення огляду, молодик відійшов від каси до столу огляду речей, де впевнившись, що за ним ніхто не спостерігає та його протиправні дії є непомітними для оточуючих, скориставшись відсутністю уваги з боку персоналу ТОВ «Нова Пошта» та інших осіб, здійснив підміну наявного у посилці мобільного телефону марки «Apple» серії «iPhone 11», вартістю 15133 грн. аналогічної марки,  що перебував у гіршому стані. Посилку з підміненим телефоном чоловік повернув працівникам відділення  ТОВ «Нова Пошта» без проведення оплати, мотивуючи відмову від замовлення, що товар йому не підходить”, — розповіли у пресслужбі прокуратури.

Заволодівши мобільним телефоном, чоловік спричинив “Новій Пошті” матеріальну шкоду.

Калуською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 20-річного злодія.
У суді доведено, що чоловік вчинив шахрайство. І вже 21 червня цього року Калуський міськрайонний суд визнав калушанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України. Також йому визначили покарання — штраф у розмірі 34 000 грн.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору