Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Калуші з’явиться перший в області Прикарпатський громадський центр правосуддя — Меморандум підписано

Сьогодні Калуш з унікальною місією відвідали представники львівської освітньої організації, яка вже зовсім скоро запустить ряд цікавих соціальних проєктів на підтримку нашої громади. Причиною саме цієї поїздки стало підписання меморандуму про співпрацю з калуським та районним керівництвом. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 26 червня, відбулося офіційне підписання співпраці між львівською організацією МГО “Інститут Суспільних Ініціатив” в обличчі вже відомого калушанам активіста Тараса Репицького та містом Калуш в особі Голови Калуської районної державної адміністрації, Жанни Табанець.

На вагому для Калущини подію завітали не тільки члени правління та команди “ІСІ” й районної адміністрації, але й представники судової гілки та поліції Калуша.

“Ми відкриті до співпраці й здійснюємо все для того, щоб люди відчували покращення з нашого боку, але якщо кількість інститутів збільшується на Калущині, то ми такі ініціативи однозначно підтримуємо та будемо сприяти роботі”, — сказала очільниця РДА на початку круглого столу.

Метою Меморандуму є підтримка та сприяння розвитку освіти, громадського здоров’я та місцевого самоврядування у різних сферах. За словами Тараса Репицького, в Калуші будуть реалізовуватися й освітні, і медичні, і соціальні проєкти, бенефіціарною групою яких, є молодь, ветерани та громада.

“Це для й Івано-Франківщини, і для Західної України унікальна річ. Оскільки наразі такі Центри правосуддя, які ми ініціювали відкрити тут, є тільки в трьох містах України — Чугуєві, на Харківщині, Чернігові та Одесі. Ну і хочемо наголосити, що це не просто інституція заради інституції, це простір, щоб будувати довіру до правосуддя та правоохоронних органів”, — також додав він

Метою даного проєкту в “Інституті Суспільних Ініціатив” вважають можливість навчити людей:

  • як працюють органи правосуддя;
  • не боятися в разі чого до них звертатися;
  • вміти захищати свої інтереси.

Також в рамках цього проєкту будуть проводитись симуляції проведення суддів:

“Будуть набиратися діти та молодь і будуть виступати як адвокати чи присяжні, щоб вони розуміли як це виглядає зсередини”, — поділилися в “ІСІ”.

Вже незабаром в Калуші відбудеться щонайменше 10 тренінгів, яку покладуть початок роботі “Інституту Суспільних Ініціатив” на Прикарпатті.

Керівниця осередку в Івано-Франківській області стала Оксана Савчук, начальник відділу освіти, охорони здоров‘я, культури, спорту Калуської РДА.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору