Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Від 15 років до довічного” — полоненому “днрівцю” оголосили підозри за двома статтями Кримінального кодексу України

Ще один полонений бойовик “днр” отримав підозру в держзраді від Служби безпеки України.

Ділиться Інформатор із посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними Служби безпеки, йдеться про росіянина з українським громадянством, який жив у Донецьку. До того як воювати він відбував покарання за вбивство.

Також стало відомо, що в липні 2022 року бойовик написав ватажку т.зв. “днр” пушиліну з колонії й попросив про помилування та дозвіл на вступ у незаконні збройні формування.

Після співбесіди з бойовиками 100-ї омсбр т.зв. “днр”, його разом з іншими колишніми в’язнями зарахували до 2-ї роти 1-го мотострілецького батальйону цього угрупування.

Напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну його підрозділ проходив злагодження поблизу Донецька в районі шахти “Куйбишевська”. Опісля брав участь в боях неподалік Красногорівки, де й потрапив у полон до Сил оборони України.

СБУ також повідомила, що у 2014 році підозрюваний служив та воював в “армії днр” як стрілець, ремонтник та мінометник у різних незаконних збройних формуваннях.

Відповідно, слідчі служби безпеки оголосили чоловіку підозру в державній зраді та колабораційній діяльності.

За злочини, передбачені ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України, на нього очікує від 15 років ув’язнення до довічного позбавлення волі.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору