Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відбувся віче-спомин вдячності “Герой Українського подвигу”

Біля пам’ятника генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу калушани вшанували 116-ту річницю від дня народження головнокомандувача та 82-гу річницю Акту відновлення Української Держави.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Сьогодні, 30 червня, на віче-спомині вдячності говорили про вірність ідеї та людяність — основні життєві принципи Романа Шухевича. Головнокомандувач УПА проніс їх крізь усе своє життя та зумів передати наступним поколінням українців. Тому сьогодні ми боронимо Україну та нашу національну ідею.

Біля пам’ятника Роману Шухевичу священнослужителі провели молебень за загиблими, які віддали свої життя за волю й незалежність України. Також квіти до пам’ятника Головнокомандувачу УПА принесли мер міста й ветеран ОУН-УПА Антон Мазур. А вірш, присвячений Роману Шухевичу, зачитав Богдан Сімків — калуський поет.

Мер міста наголосив, що ідеї Романа Шухевича живуть: на них виховали сучасне покоління українців, яке не зламала ворожа пропаганда, не зупинила ворожа окупація та не злякала ворожа зброя. Зростають і зовсім юні патріоти, які сьогодні зворушили урочисту громаду патріотичними мистецькими виступами.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору