Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Водія, котрий нетверезий їздив за кермом по Калуші, оштрафували на 17 тисяч

В березні 2023 року на вулицях міста правоохоронці виявили керманича, який був п’яним.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Під час затримання у нього виявили запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук, нестійка хода. Від огляду на стан сп’яніння він відмовився.

Згодом під час судового засідання він не визнавав своєї вини й пояснив, що був тверезим. Розповів, що правоохоронці зупинили його безпідставно, бо вважає, що не порушував ПДР. Після зупинки вони почали вимагати пройти огляд на сп’яніння. Останні дії поліцейських він вважає незаконним. Адвокат обвинувачуваного попросив суддю закрити справу за відсутністю складу порушення.

Вислухавши сторону обвинувачуваного суд зазначив, що особа притягується до відповідальності саме за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння.

“Згідно з рапортом поліціянта, на лінію “102” поступило повідомлення про те, що чоловік в стані алкогольного сп’яніння їздить за кермом автомобіля. Повідомлення було анонімне. Для реагування на дане повідомлення було відправлено працівників поліції. Відповідно до національного законодавства працівник поліції самостійно на власний розсуд приходить до висновку про наявність ознак алкогольного сп’яніння у водія транспортного засобу та вирішує питання щодо необхідності проходження ним транспортного засобу огляду на стан алкогольного сп’яніння”, — пишуть на сайті суду.

В ході засідання було встановлено, що на пропозицію пройти огляд у медзакладі водій також відмовився. Також на місці правопорушення йому повідомили, що у разі відмови на нього складуть протокол про адміністративне правопорушення, а автомобіль вилучать.

У підсумку він отримав штраф у вигляді 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору