Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитися на вихідних? | Інфодобірка фільмів №1

І на вихідних, мабуть, дощитиме. Чим зайняти себе вдома, коли на вулиці така погода? Відповідь проста — влаштувати вечір для себе, або провести його з друзями чи коханою людиною за переглядом фільму. 

Підготував добірку та рекомендує переглянути Інформатор.

Лобстер
драма, комедія, мелодрама, фантастика, трилер

“Лобстер” — антиутопічна кінострічка грецького режисера Йоргоса Лантімоса.

Події недалекого майбутнього відбуваються у місті, яке диктує свої правила: кожен, хто виходить зі шлюбу, потрапляє у спеціальний готель для самотніх. Так трапилось і з головним героєм стрічки — після розлучення він потрапив до готелю, де мав провести 45 днів. Цей час одинаки мають використати на пошук нової пари для себе — гетеро- або гомосексуального партнера з-поміж інших гостей готелю. Тільки є одна умова: якщо одинак не обере для себе пари, йому доведеться перетворитися у вибрану тварину після закінчення визначеного терміну й відправитися в ліс.

Таємничість та загадковість фільму полягає саме у відображенні кордонів людських стосунків, які й символізує готель та обмеженість у часі.

Біжи, кролику, біжи
трилер, жахи

“Страшна таємниця. Складна розгадка. Шокуюча розв’язка” — гасло австралійського фільму, зрежисованого Дайаною Рейд.

Головна героїня стрічки переживає проблеми всередині сім’ї: вона пережила велике потрясіння, рано втративши батька (хоч і не була з ним у близьких стосунках), тож у семирічної дівчинки залишилась тільки матір, хвора на деменцію. Зазвичай її літня матір була зайнята власними справами та не надавала їй достатньо уваги, ще й до того — перебувала у будинку для людей похилого віку. Ще більше проблем принесли раптові зміни у житті Мії, головної героїні. Вона зненацька почала тривожитись й панікувати, називаючи себе чужим іменем — Еліс. Паранормальне розпочинається у моменті, коли бабуся дівчинки, яка страждає від недоумства, стверджує, що її онуку звуть Еліс.

Субмарина
мелодрама, комедія

Стрічку знято за однойменним романом Джо Данторпу режисером, на ім’я Річард Айоаде.

Артхаусна кінострічка розкриває історію 15-річного школяра з Уельсу, який закохався у свою однокласницю. Перші почуття, яскраві емоції та проблеми не тільки у своїх стосунках, а й у стосунках батьків Олівера Тейта. Тому підлітку доводиться балансувати між двома союзами, та зрештою обирати, куди спрямовувати всі свої сили.

Фільм наповнений романтизацією першої закоханості, перших проблем у стосунках та першого розставання. Атмосфери додає чуттєве супроводження треками для рефлексії, яка дуже чітко зображена у лиці головного героя.

Чаклунство
комедія, драма, трилер, фентезі, жахи

Наступним став американський містичний фільм режисера Ендрю Флемінг.

У розважливому фільмі головних героїнь аж три — відьом бояться чи не усі однокласники. Та чи виправдано? У ході історії до них доєднується ще одна, підгрунтям для чого стало отримання справжньої сили. Подруги почали втілювати свої бажання, але це закінчується сваркою між дівчатами. Виявляється, що зупинити містичний процес неможливо.

Стрічка приваблює своїм вайбом 90-х в Америці: притаманний стиль одягу й поведінки підлітків немовби домальовує картину й доводить її до цілісності.

Донні Дарко
драма, наукова фантастика, трилер

Стрічку у жанрі наукової фантастики режисера Річарда Келлі вважають класикою.

Юний герой, на ім’я Донні, відкриває у собі надзвичайні здібності, якими навіть не керує. Людина у якомусь смішному костюмі розповідає Донні Дарко про кінець світу, який наближається. Звісно ж, головна мета — донести світові про небезпеку, яка насувається. Але хто повірить дивному підлітку? Усі так думали, доки не доторкнулися до надприроднього й не відчули неминучість своєї загибелі.

Приємного перегляду!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору