Калуш До сайту

“Сезон чорниць триває” — що приготувати з літніх ягід?

Літо в самому розпалі, а це означає, що різноманіття ягід точно розігріє ваш апетит. Одними із корисних ягід, які можна використати у приготуванні, є чорниці. 

Тому сьогодні Інформатор ділиться з вами рецептами.

СМУЗІ З ВІВСЯНКОЮ ТА ЧОРНИЦЕЮ

Інгредієнти:

Приготування:

Все максимально просто: вівсянку потрібно залити склянкою натурального йогурту та залишити на ніч. Чорницю потрібно перебрати та помити, після чого збити у блендері разом з вівсянкою. До суміші додати мед та склянку молока, після чого знову збити у блендері.

До теми: Скільки коштують чорниці та смородина в Калуші?

ДЕСЕРТ ІЗ СИРУ МАСКАРПОНЕ З ЧОРНИЦЯМИ

Інгредієнти:

Приготування:

Для початку потрібно збити два жовтки з цукром. Після чого — додати маскарпоне та збивати до однорідного крему. Печиво савоярді потрібно розламати на кілька частинок (середнього розміру) та викласти у склянку перший шар. Печиво засипати ягодами та додати трохи сиру. Наступний шар потрібно викладати за таким самим принципом: спочатку печиво та ягоди, а зверху — сир. Повторювати до верху склянки, а в кінці викласти сир і прикрасити чорницями. Після приготування поставити у холодильник на 5-6 годин.

ЧОРНИЧНА ГАЛЕТА

Інгредієнти:

Тісто:

Начинка:

Приготування:

Потрібно змішати сухі інгредієнти: борошно, сіль та цукор. Холодне масло порубати та додати до суміші. Після цього — додати води та швидко вимісити, накрити плівкою та помістити в холодильник на годину. Тим часом розкачати тісто до круглястої форми на папері для випічки. Присипати середину крохмалем, викласти чорниці (відступаючи 3 см від краю) та посипати ягоди цукром й насінням кардамону. Краї потрібно загорнути на начинку та змастити збитим жовтком. Випікати за температури 200° 20-25 хвилин. Після охолодження галету можна посипати цукровою пудрою.

ЧОРНИЧНО-ВИННИЙ СОУС

Інгредієнти:

Приготування:

Чорниці збити у блендері та протерти через сито у каструлю. Додати цукор, сіль, перець, вичавлений через прес часник, листя розмарину та вино. Варити соус потрібно на середньому вогні, періодично збиваючи, поки суміш не загусне та не зменшиться в об’ємі, близько 10-12 хвилин. Перед подачею дати йому охолонути. Можна додавати до салатів чи м’яса.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com