Літо в самому розпалі, а це означає, що різноманіття ягід точно розігріє ваш апетит. Одними із корисних ягід, які можна використати у приготуванні, є чорниці.
Тому сьогодні Інформатор ділиться з вами рецептами.
СМУЗІ З ВІВСЯНКОЮ ТА ЧОРНИЦЕЮ
Інгредієнти:
- вівсянка — пів склянки
- йогурт — 1 склянка
- чорниці — 200 г
- мед — 2 ст. л.
- молоко — 1 склянка
Приготування:
Все максимально просто: вівсянку потрібно залити склянкою натурального йогурту та залишити на ніч. Чорницю потрібно перебрати та помити, після чого збити у блендері разом з вівсянкою. До суміші додати мед та склянку молока, після чого знову збити у блендері.
До теми: Скільки коштують чорниці та смородина в Калуші?
ДЕСЕРТ ІЗ СИРУ МАСКАРПОНЕ З ЧОРНИЦЯМИ
Інгредієнти:
- сир маскарпоне — 250 мл
- цукор — 100 г
- жовтки — 2 шт
- печиво савоярді
- чорниця
Приготування:
Для початку потрібно збити два жовтки з цукром. Після чого — додати маскарпоне та збивати до однорідного крему. Печиво савоярді потрібно розламати на кілька частинок (середнього розміру) та викласти у склянку перший шар. Печиво засипати ягодами та додати трохи сиру. Наступний шар потрібно викладати за таким самим принципом: спочатку печиво та ягоди, а зверху — сир. Повторювати до верху склянки, а в кінці викласти сир і прикрасити чорницями. Після приготування поставити у холодильник на 5-6 годин.
ЧОРНИЧНА ГАЛЕТА
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно грубого помелу — 200 г
- вершкове масло — 100 г
- цукор — 3 ст. л.
- крижана вода — 5 ст. л.
- дрібка солі
Начинка:
- чорниці — 200 г
- цукор — 1 ст. л.
- кардамон — 4 коробочки
- цукрова пудра — 1 ст. л.
Приготування:
Потрібно змішати сухі інгредієнти: борошно, сіль та цукор. Холодне масло порубати та додати до суміші. Після цього — додати води та швидко вимісити, накрити плівкою та помістити в холодильник на годину. Тим часом розкачати тісто до круглястої форми на папері для випічки. Присипати середину крохмалем, викласти чорниці (відступаючи 3 см від краю) та посипати ягоди цукром й насінням кардамону. Краї потрібно загорнути на начинку та змастити збитим жовтком. Випікати за температури 200° 20-25 хвилин. Після охолодження галету можна посипати цукровою пудрою.
ЧОРНИЧНО-ВИННИЙ СОУС
Інгредієнти:
- чорниці — 600 г
- сухе червоне вино — 1/2 склянки
- тростинний цукор — 1 ст. л.
- часник — 1 зубчик
- свіжий розмарин — 1 гілочка
- дрібка солі та перцю
Приготування:
Чорниці збити у блендері та протерти через сито у каструлю. Додати цукор, сіль, перець, вичавлений через прес часник, листя розмарину та вино. Варити соус потрібно на середньому вогні, періодично збиваючи, поки суміш не загусне та не зменшиться в об’ємі, близько 10-12 хвилин. Перед подачею дати йому охолонути. Можна додавати до салатів чи м’яса.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com