Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Поринути у паперовий світ” — книги, які варто прочитати

Дивлячись на кількість справ на роботі чи вдома ми починаємо забувати, як пахне нова книга. А як пахне та, яка вже кілька місяців чи років стоїть на книжковій полиці… 

Інформатор зібрав для вас 4 найцікавіші, на нашу думку, книги.

“1984” — ДЖОРДЖ ОРВЕЛЛ
наукова, соціальна фантастика, утопія

Книга, що відома під назвою “Тисяча дев’ятсот вісімдесят четвертий”, вважається класикою антиутопічної літератури. Спочатку книга сприймалась як сатира на комуністичні режими, та надалі все більше почала переплітатися із реаліями сучасного глобалізованого світу.

“Роман розповідає історію Вінстона Сміта і його деградації під впливом тоталітарної держави, в якій він живе.”

Головний герой не поділяє партійних ідеологій, якимось чином навіть відхрещується від них. Стикається зі шпигунством, та навіть планує вбивство. Насамперед тут присутня історія забороненого кохання, яке хоч якось змушувало його рухатися. Чи зміг таки Вінстон Сміт відректися від своїх поглядів? Чи відрікся від любові? Можливо, від себе?

“ІНТЕРНАТ” — СЕРГІЙ ЖАДАН
фікшн

Роман-подорож відомого українського письменника й діяча розкриває події, що відбуваються на Донбасі у 2015. Головний герой — тридцятип’ятирічний вчитель Паша, вирушає до міста, щоб забрати свого племінника з інтернату. І, звісно ж, тут він і втрапляє у пригоду — українська армія вирішила покинути місто, адже його оточили російські окупаційні війська.

Цікаво, що у романі відсутня гостросюжетність, а час ніби йде дуже повільно. Важливо зосередитись на атмосфері, пропустити через себе відчуття, які автор вкладає у слова — таким чином вдасться доторкнутися до головного, усвідомити ситуацію, самому продумати вихід.

“Я БАЧУ, ВАС ЦІКАВИТЬ ПІТЬМА” — ІЛЛАРІОН ПАВЛЮК
фікшн

Ще одна книга у жанрі фікшну — роман сучасного українського письменника.

Головний герой трилеру, Андрій Гайстер, береться за справу про серійного вбивцю Звіра. Андрій приїжджає до селища, в якому серійник вбиває жінок, щоб допомогти слідству. Виявляється, що місцевих жителів це зовсім не цікавить… Вони наповнені ненавистю до власного життя, буквально намагаються “вижити”.

Розслідування заходить у глухий кут, але кримінальний психолог Андрій Гайстер намагається знайти вирішення. Він вірить, що загублена дівчинка знайдеться..

“ТАЄМНА ІСТОРІЯ” — ДОННА ТАРТ
роман, психологічний реалізм

“Таємна історія” — перевернутий детектив американської письменниці, опублікований ще у 1992 році.

Події в книзі розвиваються поступово: здається, до розгадки, хто саме є вбивцею — наче палицею кинути. Їх було п’ятеро: студенти коледжу, що вивчали античність. Дев’ятнадцятирічний Річард Пейпен і не сподівався тут знайти собі друзів. Але як тільки це сталося — дружба була приречена на завершення. Завершення життя одного із них.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору