Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На сайті Президента України зʼявилась петиція про присвоєння полеглому калушанину звання Героя України

Дружина полеглого на війні Ельвіна Новрузова просить підтримати петицію.

Ділиться Інформатор, посилаючись на допис Софії Новрузової.

У перший місяць повномасштабного вторгнення Ельвін взяв до рук зброю й став на захист Батьківщини. Був солдатом-кулеметником у 46-й окремій аеромобільній бригаді. Надалі на своєму військовому шляху був призначений до управління рот.

“З першого дня військової служби зарекомендував себе мужнім воїном, сміливим солдатом та справжнім патріотом своєї Батьківщини”, — йдеться в петиції.

Ельвін брав участь у боях за визволення населених пунктів у Херсонській та Донецькій областях. Отримавши поранення під час евакуації поранених отримав вогнепальне осколкове поранення був вимушений відправитись на лікування. Опісля одужання він знову повернувся на фронт.

“Хотів якомога швидше повернутись до побратимів та продовжувати відстоювати рідну землю! Повернувшись у склад підрозділу займався активним навчанням новоприбулих військовослужбовців військовій справі”, — пише у петиції.

Під час наступальних дій у грудні 2022 року зв’язок з воїном обірвався. Його довгий час вважали зниклим безвісти. У повторних наступальних діях 26 березня 2023 року його знайшли мертвим. Тіло ідентифікували за допомогою військового квитка.

“Ельвін надзвичайно любив свою країну, пишався своєю державою, маючи азербайджанське коріння пішов на захист України, в цій країні він ріс, навчався, працював, одружився, в цій країні народилась його дитина. Він без роздумів став на захист територіальної цілісності України, щоб ми та наші діти мали майбутнє тут”, — йдеться у тексті.

Щоб підтримати петицію потрібно перейти за посиланням та підписати її авторизувавшись. Наразі зібрано 833 голоси. Для перегляду Президентом України потрібно зібрати 25 000 голосів.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору