Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Молода Просвіта” допомагає прикарпатцям боротися зі скрутою

Команда за останні два місяці відвідала більше десятка гірських сіл Рожнятівщини з гуманітарними візитами, де роздавала допомогу та спілкувалася з людьми.

Розповідає Інформатор.

Серед населення, яке найбільше потребує допомоги, опинилися прикарпатці з числа соціально вразливих: пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї. Переважно їх намагаються підтримати односельці молоком, овочами з власного погребу, але забезпечити всім першочерговим фактично неможливо без допомоги благодійників.

За словами жительки гірського села Іванівка Дубівської громади Дарії Войчин, лише у їхньому населеному пункті часта підтримка необхідна щонайменше 20 сім’ям:

“Багато серед них лежачих, старших людей, які не мають сил тримати город, господарку чи десь працювати. Живуть тут і переміщені люди зі сходу, які втратили під час війни все”.

Серед нових мешканців Рожнятівщини, які отримали допомогу від команди “Молодої Просвіти”, стала багатодітна сім’я з Одеси, де опікуном чотирьох дітей є їхній дідусь. Живуть вони зараз у невеликому селі Лецівка. Один з хлопчиків має інвалідність і самостійно не пересувається, отож йому постійно необхідні підгузки та інші засоби гігієни. Не вистачає дітям й елементарної їжі. Саме про такі складні випадки зараз турбується “Молода Просвіта”, навідуючись у громади та роздаючи пакунки людям. Далі команда планує візит у села Долинщини і Калущини.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору