Інформатор Калуш

ВЛАДА

Рада планує звільнити від призову ще одну категорію чоловіків | ХТО ОТРИМАЄ ВІДСТРОЧКУ?

Верховна Рада України ухвалила законопроект, що має на меті розширити перелік осіб, які звільняються від військової мобілізації.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Економічні новини.

Даним законопроектом пропонується внести зміни до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, яка наразі не включає працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій до переліку осіб, які звільняються від призову під час мобілізації.

Таким чином планується звільнити рятувальників від призову на тлі мобілізації в Україні. З такою ініціативою виступив Комітет з питань екологічної політики та природокористування, визнавши негативний вплив на виконання службових завдань працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій у зв’язку з виконанням ними військового обов’язку.

Оскільки представники Державної служби з надзвичайних ситуацій підлягають мобілізації, що перешкоджає виконанню ними своїх обов’язків у надзвичайних ситуаціях. Народні депутати стверджують, що надання відстрочки від служби саме цій категорії чоловіків є критично важливим для забезпечення ефективного виконання ними своїх обов’язків.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору