Інформатор Калуш

ВЛАДА

Понад 11,5 мільйонів гривень в Калуші виділили на бордюри

Останні кілька днів тема тендерних закупівель представників місцевого самоврядування в центрі уваги суспільства. Космічні суми виділяються на благоустрій міст, що є цілком нормальним рішенням, але чи варте воно того, під час війни?

Інформатор зібрав в електронній системі державних закупівель Прозорро тендери на капітальний ремонт тротуарів з 1 червня і до сьогодні.

Одразу в перший день літа було оголошено про капітальний ремонт тротуарів на пр. Л.Українки в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації). Очікувана вартість робіт складає 8 891 508,00 гривень.

Процес ремонту вже запущено, а деталі Ви можете дізнатися в статті: У Калуші розпочався ремонт тротуарів — згодом тут з’являться і велодоріжки.

Наступний тендер на капітальний ремонт тротуарів на вул. Дзвонарська (від дитячої поліклініки до заїзду на вул. Дзвонарська, 5) в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації) оголошений 12 червня. Очікувана вартість робіт 1 284 261,00 гривень.

Останній тендер на капітальний ремонт тротуарів між вул. Євшана та проспектом Лесі Українки в м. Калуші Івано-Франківської області (в тому числі виготовлення проєктно-кошторисної документації), був оголошений 6 липня, а очікувана вартість робіт 1 484 261,00 гривень.

Якщо підсумувати вартість усіх робіт, то ми отримаємо 11 660 030 гривень, які будуть вкладені у нові тротуари. За ці кошти можна придбати Квадрокоптер DJI Mavic 3T і не один. Ця модель безпілотника оснащена тепловізором і дає можливість бачити вночі. 

Або ж ця сума еквівалентна більшій половині вартості одного комплексу розвідувального БПЛА EOS. Сьогодні саме на них розпочав збір благодійний фонд Сергія Притули.

У соціальних мережах Інформатор розпочав опитування на цю тему. Якщо Ви хочете висловитися з цього приводу, то переходьте у Telegram та Facebook.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору