Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що подивитися у ці вихідні? | Інфодобірка фільмів №3

У вечір п’ятниці, суботи чи неділі нарешті з’являється вільний час. Та питання тільки в тому, як його використати. Класичним варіантом завжди залишається перегляд кінострічок, тож Інформатор підготував для вас добірку фільмів.

Проєкт “Адам”
комедія, фантастика, бойовик

Художній фільм зрежисував американський сценарист й продюсер Шон Леві.

В центрі сюжету 13-річний хлопчик Адам Рід, який втратив свого батька. Він гірко переживав втрату, боровся із відчуттям туги та самотності, що призвело навіть до проблем у школі та з однолітками.

Одного разу, посеред ночі, Адам вийшов на вулицю, щоб дослідити таємничий літальний апарат та місце аварії. У гаражі, куди він вирішив зазирнути, він знайшов дещо цікаве…. Дорослу версію себе. Мандрівник у часі знайомить маленького Адама із дивовижними технологіями та просить у нього підтримки для виконання надважливого завдання, пов’язаного з їхнім батьком.

Батько
драма

Франко-британський драматичний фільм заснований на власній п’єсі театрального драматурга Флоріана Зеллера.

Фільм є чудовою візуалізацією розвитку деменції у похилої людини. Ентоні, головний герой кінострічки, доживає віку у своїй квартирі, котру ні за що не збирається залишати. Та спокій порушує його власна донька, яка постійно його доглядала, але раптом запланувала переїхати у Париж. Їй довелося шукати доглядальницю, яка могла б її замінити, але батько категорично проти змін.

В якийсь момент чоловік перестав розрізняти реальність від фантазійних вигадок — хвороба почала стрімко розвиватися.

Реквієм за мрією
драма, кримінал

Художній фільм є екранізацією однойменного роману Г’юберта Селбі-молодшого.

Пустити життя на самоплив — майбуть найлегше. Не добиватися цілей, а просто існувати й навіть не розмірковувати ні про що. Такий шлях обрав і Гаррі: він застряг у наркотичній залежності, жив у “прекрасних” баченнях, які повністю його поглинули. А його мати Сара, щоб не залишатися з собою сам-на-сам, постійно втікала у світ телебачення. Все починає розвалюватися на частини…

Острів Фантазій
трилер, фантастика

П’ятеро щасливчиків виграли квитки на загадковий Острів Фантазій. Сенс острову у тому, що будь-яке бажання, загадане там, збувається. Загадати можна було що завгодно, але бажання п’яти друзів були не надто екзотичними. Все наче збувалося, і багато речей вдалось виправити, але в якийсь момент розв’язання проблем перетворилися у справжню битву за життя..

Сомнія
драма, фентезі, горор, трилер

Фільм також має назву “Перш ніж я прокинуся”.

Молоде подружжя переживає дуже важкий період: нещодавно вони втратили дитину. Життя здається їм безсенсовним до певного моменту: вони вирішили подарувати шанс на щасливе життя хлопчику із притулку. Пара всиновила дитинку на ім’я Коді, у якого проблеми зі сном: він боявся засинати. Причина досить містична… Все, він бачить у снах — стає реальністю, доки він спить. Тож прийомним батькам щоночі доводиться стикатись зі страшними химерами й образами.

Приємного перегляду!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору