Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…”| Як захиститися від нової шахрайської схеми?

Останні дні у соціальній мережі Facebook калушани стають жертвами шахраїв, проте головне завдання не тільки заволодіти Вашою сторінкою у цій мережі.

Інформатор розповість, що стоїть за такими повідомленнями.

Ви самі могли помітити у своїй стрічці Facebook, що деякі користувачі публікують дописи з наступним текстом: “Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода…”. Після цього тексту зловмисники встановлюють додаткове посилання, за яким наче розміщені деталі дорожньо-транспортної пригоди. Для того, щоб пришвидшити поширення і охопити, як найбільше людей шахраї позначають додаткових людей.

Для того, щоб зрозуміти шкідливість посилання Інформатор звернувся за допомогою до Начальника відділу кіберполіції Прикарпаття — Тараса Мороза.

“Переходячи за цим посиланням Ви можете втратити доступ до свого облікового запису Telegram. Після того, як зловмисники отримають доступ, то можуть надсилати від Вашого імені повідомлення, в яких будуть виманювати гроші”.

Якщо ж Ви вже стали жертвою шахраїв, то слід відправляти якнайбільше скарг на цей допис, щоб адміністратори його заблокували. Також змініть пароль, щоб відновити доступ до свого облікового запису. Не зайвим буде і попередити друзів та близьких про те, що Вашу сторінку взламали і Ви не маєте доступу до неї.

Як захистити свої соціальні мережі?

  • Встановіть двофакторну аутентифікацію, щоб без Вашого відома ніхто не міг зайти в обліковий запис.
  • Перевіряйте чи не підключені сторонні пристрої
  • Не переходьте за сумнівними посиланнями.

Якщо Ви стали жертвою шахраїв в інтернеті, то телефонуйте в Кіберполіцію – 0 800 505 170 або звертайтеся онлайн за посиланням.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору