Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Екоактивісти у Великій Тур’ї заробили для села понад 42 тисячі гривень

Таку суму вдалось зібрати завдяки збору склотари у небайдужих жителів села.

Ділиться Інформатор, посилаючись на допис Михайла Тріща.

Впродовж трьох років жителі збирали та сортували склотару. Загалом вдалось зібрати: 34 108 кілограмів склотари, це 85 270 штук скляних пляшок, та 381 кілограм картону. Здавши зібране на переробку вони виручили 45 422 гривень.

Усі кошти вони спрямовують на покращення благоустрою. Наприклад активісти незабаром відкриють табличку “Велика Тур’я” на в’їзді у село зі сторони Белейова. На неї витратили 33 346 гривень. Додатково планують встановити навколо таблички декоративну клумбу з геотекстилю, дрібного щебеню, декоративних рослин, кущів та підсвітки на сонячній енергії. Після виконання усіх робіт плануватимуть відкриття, а після нього опублікують звіт витрачених коштів.

Також активіст ділиться, що більше не проводитиме зборів склотари по усьому селу:

“Прикро, що у такому великому селі за три роки так і не знайшлось бажаючих попрацювати на благо села та виділити раз на чотири місяці 2 години свого часу”.

Натомість продовжуватиме збір з сусідами-однодумцями. В планах облагородити територію їх району, встановити лавки, зробити дитячий майданчик й інші роботи.

“Дякую всім свідомим мешканцям села, які протягом цього часу сортували склотару та намагались робити своє село чистішим”, — підсумовує Михайло.

До зборів запрошує небайдужих селян привозити склотару за номером телефону: 0961157288.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору