Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Поранений військовий батальйону “Донбас” повертається до Калуша після вдалого лікування в США

Поранений ще у 2014 році калушанин роками проходив численні лікувальні процедури в Україні та закордоном. З початком повномасштабного вторгнення повернувся в Україну й допомагав побратимам на війні допоки не травмувався й поїхав у Чикаго на повторне лікування.

Детальнішу історію лікування та реабілітації захисника розповідає Інформатор.

Олег Івахнюк був учасником революції Гідності, а згодом добровольцем пішов став на захист у складі батальйону “Донбас”. Під час боїв 18 липня 2014 року за Попасну, Луганської області отримав важке поранення у стегно. Три кулі прошили йому ліве стегно та кульшовий суглоб.

Лікуючись у Київському військовому під час однієї з операцій йому неправильно ввели анестезію. Через це його паралізувало від грудей до ніг. Попри це занесли в організм інфекцію.

Згодом за допомоги волонтерів він проходив лікування в Іспанії, де лікарям вдалось вивести інфекцію. Після цього у 2018 році він разом з реабілітологами центру Next Step Ukraine почав робити перші кроки до повного одужання. Наприкінці цього ж року разом за допомоги фонду Revived Soldiers Ukraine, який займається протезуванням та реабілітацією поранених військових в Україні та США, поїхав на лікування в Чикаго.

На той момент він переніс уже 32 операції. Лікарям вдалось на 80% вирівняти ногу, що допомогло йому вже ставати на ноги та ходити за допомоги реабілітологів. Основною складністю було те, що поранена нога є коротшою на 9 сантиметрів.

З початком повномасштабного вторгнення воїн повернувся в Україну та почав возити гуманітарну допомогу на фронт.

Після 2-річної реабілітації в Америці Олег почав ходити.

“Сидів під обстрілами на візочку в окопах. Возив хлопцям допомогу на самий нуль поки не впав з візочка і не травмував те саме стегно. В Олега знову почалось запалення і його госпіталізували до Калуської міської лікарні”. — ділиться  Ірина Ващук Дісіпіо.

Після цього його повернули до лікування у Чикаго.

“Пів року гнив в Калуській лікарні. Ми повернули Олега назад до США й одразу до “University of Illinois Hospita”, — додає засновниця фонду.

Лікарям знову вдалось вивести інфекцію й прооперувати суглоб.

“І знову Олег робить перші й важливі кроки! І знову ми його повертаємо в Україні до Next Step Ukraine!”, — пише пані Ірина.

За шість місяців лікування волонтери витратили 11 800 доларів США, які покрили благодійники з Чикаго. Також підтримували місцеві спортивні тренери, масажери, ресторатори, перукарі й фотографи надаючи безкоштовно власні послуги для бійця. Окрему вдячність пані Ірина висловлює медсестрі Христині, яка супроводжувала Олега й вихоила з крапельницями, перев’язками, візитами до лікарів.

“Лікування після поранення довжиною в 9 років! Нікому такого б не побажала! Після 50+ операцій хотіти жити й радіти життю це сила духу наших мужніх воїнів!”, — ділиться голова фонду.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору