Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ноутбуки для студентів: п’ять основних переваг MacBook Air M1

Які вимоги висувають покупці до ноутбуків? Все залежить від мети покупки. Наприклад, для звичайного домашнього вжитку вам цілком вистачить бюджетних ноутбуків на базі Windows 7/8/10/11. Що зазвичай ми робимо дома: дивимось новини, читаємо огляди, листуємось з друзями в соціальних мережах, іноді запускаємо ігри.

Але зовсім інша ситуація, коли йдеться про професійний пристрій для роботи чи навчання. Якщо ви є студентом, вивчаєте програмування чи працюєте з науковими проєктами, бюджетної моделі навряд чи вистачить. Студенти у США, приміром, надають перевагу тонким ультрабукам від Apple. В Україні одним з найдоступніших за ціною є Макбук Аир М1, купити який в “Цитрусі” можна за більш ніж 40 тисяч гривень. Сума не мала. Але спеціалісти знають, на що витрачають кошти.

Основні переваги Макбук Аір М1 перед конкурентами на базі Windows

Зробімо невеличкий огляд сильних сторін MacBook Air M1.

Надзвичайна продуктивність

Як бачимо з назви ноутбука Apple, він працює під керуванням процесора M1. Чип M1 не простий процесор, а цілий комплекс із 8 ядер CPU, 7 або 8 ядер GPU, 16 ядер Neural Engine і об’єднаної пам’яті. Це означає, що всі компоненти працюють у тісній зв’язці, забезпечуючи високу швидкість і плавність роботи. Завдяки цьому можете запускати кілька додатків одночасно, працювати з графікою та відео, грати в сучасні ігри та робити все, що потрібно для навчання та розваг у вільний час.

Крім того, чип M1 дуже енергоефективний і споживає менше енергії, ніж процесори Intel. Це дає змогу працювати до 18 годин без підзарядження. В умовах наближення зими з можливими знеструмленнями, це дуже важлива властивість МакБук Аір для студентів.

Легкість, портативність, витонченість

Стандартні ноутбуки мають дисплей 15,6 дюйма, а їхня вага сягає двох кілограмів. Натомість MacBook Air M1 належить до категорії ультрабуків. Його товщина становить лише 16 мм, а вага – 1,29 кг. Це робить його одним із найтонших і найлегших ноутбуків на ринку. Ви можете легко носити його з собою в рюкзаку або сумці, не відчуваючи зайвого вантажу. Він має стильний та елегантний вигляд, який підкреслить вашу індивідуальність і смак.

Дисплей поза конкуренцією

Студентові, що пише дипломну роботу або курсовий проєкт, доводиться тривалий час сидіти перед монітором. Надвечір очі сильно втомлюються. Це одна з основних причин, чому сьогодні багато молоді носить окуляри.

MacBook Air M1 оснащений дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма та роздільною здатністю 2560×1600 пікселів. Це забезпечує чітке та яскраве зображення з широким колірним охопленням (P3) і технологією True Tone, яка підлаштовує баланс білого під освітлення навколишнього середовища. Ви можете друкувати тексти, створювати таблиці та презентації без втоми.

Зручні клавіатура та трекпад

Недорогі ноутбуки обладнані дешевими клавіатурами мембранного типу. Якщо під клавіші потрапляють крихти або волога, вони починають заїдати, або й зовсім випадають.

MacBook Air M1 має клавіатуру Magic Keyboard з підсвічуванням, яка вирізняється комфортним ходом клавіш і приємним тактильним відчуттям. Також є датчик Touch ID, який дає змогу розблокувати ноутбук і входити в різні сервіси за допомогою відбитка пальця.

Трекпад Force Touch – ще одна особливість Макбук Аір М1, яка спрощує управління курсором і розпізнавання жестів. Трекпад має велику площу і чутливий до сили натискання. Він дозволяє використовувати ультрабук Apple без миші.

macOS

Якщо купуєте недорогі ноутбуки Lenovo, Asus, Acer тощо, зазвичай доводиться встановлювати ще й Windows. А це не безплатна послуга. Макбук Аір натомість вже з коробки йде з операційною системою. Виробник, своєю чергою, забезпечує її тривале оновлення впродовж 5 – 8 років.

Операційна система macOS має низку інших переваг:

  • ідеально пристосована до характеристики процесора;
  • працює плавно та без зависання;
  • доволі проста та інтуїтивно зрозуміла;
  • підтримує величезну кількість додатків;
  • сумісність з екосистемою Apple.

Ще один плюс полягає у тому, що на Макбук можна за бажанням встановити і Windows, аби мати змогу перемикатися між різними ОС.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору