Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Франківську засудили прокремлівських діячів, які готували державний переворот в Україні

Нещодавно було засуджено четвертого із громадсько-політичних діячів, які в координації із представниками рф та окремими членами громадської організації “Український вибір” готували повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської області було засуджено четвертого із громадсько-політичних діячів та призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше суд виніс вироки і трьом його спільникам. В суді прокурори довели, що організатори держперевороту: троє громадян України та росіянин, розробили план насильницької зміни конституційного ладу. Змовники створили та очолили громадсько-політичні організації у різних містах України та шукали шляхи поступлення коштів із країни-агресора, звертаючись із цим питанням до путіна. Засуджені планували реалізувати так звані “національні збори” та силою захопити владу.

Для цього змовники та учасники громадських організацій, які їм підпорядковані, мали зібратися в Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради та Уряду. Для виконання свого плану вони підбирали та залучали у різних областях України колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які мали вчинити захоплення адмінбудівель, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів та сховищ. Окрім того, вони мали чинити насильство щодо представників влади.

Під час обшуків у змовників вилучили кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості й силовиків, переліки необхідної зброї, майна на техніки.

Наразі двоє громадян України вже відбувають покарання, а громадянину рф суд виніс вирок заочно — 10 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору