Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Загинув пішохід та травмувався велосипедист”: на Прикарпатті трапились дві ДТП

Дорожньо-транспортні пригоди трапились у Надвірнянській та Бурштинській територіальних громадах.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Вчора, 10 серпня, на лінію “102” надійшло повідомлення про ДТП в селі Гвізд Надвірнянської ТГ — на місце виїхала слідчо-оперативна група. Встановлено, що 30-річна мешканка Татарова, яка кермувала автомобілем “Фольксваген Поло”, допустила наїзд на місцевого велосипедиста 1963 року народження. В результаті аварії потерпілого велосипедиста було доставлено до лікарні.

Поліцейські перевірили водійку на стан сп’яніння — за кермом вона була твереза.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Ще одна автопригода трапилась 10 серпня о 15:45 між населеними пунктами Задністрянське та Бовшів (Бурштинська ТГ). Стало відомо, що 16-річний мотоцикліст (мешканець Бовшева), не маючи посвідчення на права керування транспортним засобом, вчинив наїзд на пішохода. Чоловік рухався правим краєм проїзної частини дороги на зустріч мотоциклу. В результаті аварії, 82-річний місцевий мешканець від отриманих травм загинув на місці.

Правоохоронці повідомляють, що водій мотоцикла був тверезий.

Подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

В обох випадках слідчі вилучили транспортні засоби з місць ДТП. Також у справах буде проведено ряд експертних досліджень для встановлення обставин справ.

Правоохоронці Івано-Франківщини звертаються до батьків підлітків з проханням вжити необхідних заходів для запобігання нещасних випадків з дітьми на дорогах:

  • перш ніж купувати дітям скутер чи мотоцикл подумайте, чи зможе ваша дитина безпечно ним керувати;
  • подбайте, щоб ваша дитина не тільки знала правила дорожнього руху, але й дотримувалась їх;
  • не дозволяйте дітям до 16 років сідати за кермо мопеда; а також дітям від 16 років, які не мають посвідчення водія відповідної категорії;
  • власні мотозасоби зберігайте так, щоб підлітки не змогли скористатися ними без вашого відома.

Також правоохоронці закликають водіїв бути пильними на дорозі: неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, швидкісного режиму, дистанції та правил маневрування.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору