Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наступного року в Україні планують підвищити пенсії

Народний депутат Олександр Качура наголосив, що навіть в умовах війни держава повністю виконує свої соціальні зобов’язання: тож у 2024 році планується підвищення пенсії.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Верховну Раду України.

Законодавство дозволяє не індексувати пенсії під час війни, та уряд України зміг провести індексацію цьогоріч і продовжуватиме це робити наступного року, відповідно до вимог чинного законодавства. Також народний депутат Олександр Качура додав, що для малозабезпечених українців будуть збережені субсидії.

“Зараз середня пенсія по Україні становить близько 5311 грн. Наступного року має додатися ще 16%. Зрозуміло, що зараз дуже потужні інфляційні процеси, триває війна, і ми не знаємо, що буде з економікою навесні наступного року. Але держава повинна знаходити можливість виконувати свої зобов’язання перед людьми та підтримувати на рівні, передбаченому законом. У цьому питанні мають об’єднатися опозиція та влада”, — зазначає парламентарій.

Політик також додає, що, на його думку, в Україні необхідно змінити підхід до нарахування пенсій.

“Ми повинні змінювати підхід і маємо підтягнути пенсію до реального прожиткового мінімуму. Зрештою, треба взагалі переглянути процес формування прожиткового мінімуму, бо при прожитковому мінімумі 9435 грн, пенсія не відповідає реальним потребам. Проте держава виконує ті зобов’язання, які є зараз”, — каже Олександр Качура.

Також він додав, що в державі має продовжуватися робота над впровадженням накопичувальних пенсій, щоб люди почувалися гідно (як це є в європейських країнах).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору