Інформатор Калуш

ТРЕШ

У ході перевірок ТЦК в Івано-Франківську викрили схему фіктивного зарахування на військову службу

Родичі керівництва міста та футболісти професійного клубу з Прикарпаття “на папері” проходили службу в роті охорони ТЦК та СП та отримували кошти з держбюджету за це кошти.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на ДБР.

У повідомленні державного бюро з розслідувань йдеться про те, що особи, які перебувають на керівних посадах у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки налагодили протиправну схему. Прийняті на військову службу особи отримували можливість проводити час на власний розсуд та не проходити фактичної служби у військових частинах.

“Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів”, — пишуть в ДБР.

В бюро такі дії називають загрозливими для безпеки України та такими, що підривають репутацію ТЦК та СП. В ході досудового розслідування проведено близько 30 обшуків в ТЦК та СП в Івано-Франківській області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів. Працівники з УСР Нацполіції ДБР наразі перевіряють можливі протиправні дії персоналу під час проведення мобілізації, проходження служби та протиправного отримання грошового забезпечення.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору