Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Українські кінострічки для атмосферного вечора | Інфодобірка фільмів №8

Цього тижня, вже традиційно, Інформатор потішить вас кінострічками. Та цього разу — українського виробництва. 

Добірку підготував Інформатор. Далі справа за вами!

Довбуш
історичний фільм

Український фільм режисера Олеся Саніна є одним із найдорожчих в історії українського кіно — його бюджет становить 120 мільйонів гривень (65 мільйонів — державна частка). Прем’єра фільму, на створення якого пішло 5 років, відбулась 24 серпня цього року.

У центрі сюжету — Карпати початку 18 століття. У найбільш віддалених куточках Карпат поширюється панування польської шляхти, яка змушує гуцулів тікати в гори. Два брати, Олекса та Іван Довбуші, змушені стати вигнанцями. Поки Олекса прагне до справедливості та рівності, перебуваючи на позиції ватажка опришків, Іван, його брат, забуває про все, окрім нагромадження багатств.

Намагаючись помститися панам за вбивство батьків, брати стають по різні сторони й перетворюються на безжальних ворогів один для одного.

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Люксембург, Люксембург
трагікомедія

Фільм є другим повнометражним творінням українського режисера Антоніо Лукіча.

Головні герої, брати-близнюки, зовсім протилежні за характером. Один із них, Вася, працює водієм маршрутки та підторговує наркотиками у своїх рейсах. А Коля — поліцейський, який мріяв про кар’єрний ріст, але йому на заваді стояв його власний м’який характер. В той час як один влаштовував порядок, інший — створював хаос.

Несподівано для них самих вони вирушають на зустріч із батьком. Та чи виправдає зустріч їхні сподівання?

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

До теми: “Люксембург, услиш це, там нема разбитих карит” — кіновідгук на новий фільм Антоніо Лукіча

Бачення метелика
військовий фільм, драма

Український ігровий фільм є дебютною повнометражкою українського режисера Максима Наконечного.

У центрі кінокартини фігурує аеророзвідниця добровольчого батальйону Лілія Василенко на позивний “Метелик”. Жінку звільняють після двомісячного полону у т. зв. днр на умовах обміну. Вдома на неї чекає її коханий, рідні, друзі та побратими. Але життя підносить їй нові виклики: виявляється, що вона завагітніла від наглядача, який згвалтував її. Жінка несподівано для себе починає сумніватися над абортом. Як до її рішення поставляться рідні?

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Королі репу
драма, музика, кримінал

Сучасна комедія є роботою режисера Мирослава Латика. Динамічна кінокартина розкриває події, які крутяться навколо 17-річного репера із маленького села. Хлопець на прізвисько “Казан” ладен віддати усе, щоб докрокувати до своєї мрії — всесвітнього визнання і, звісно ж, підкорення серця своєї дівчини (куди ж без цього). Він намагається вхопитися за кожну дрібничку, яка приведе його до великої сцени, але несподівано й раптово він втрапляє в лапи місцевих злочинців, які підштовхують його тільки до небезпеки. А його дівчина так узагалі виходить заміж за турка, аби тільки вибратись із села..

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Повна рецензія до фільму: “Ну всьо, Діма, тепер ти настоящій бандіт” — чесний огляд на нову українську кримінальну драму “Королі репу” (без репу)

Памфір
драма

“Памфір” — робота українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Події відбуваються в одному із прикордонних селищ заходу України напередодні свята Меланки. Загалом стрічка наповнена містичним передчуттям традиційного святкування.

То хто ж такий той Памфір? Це головний герой в образі вірного сім’янина, який повертається із Польщі, щоб нарешті побачити своїх рідних — дружину Олену та сина Назара. Втім, син знову швидко звикає до батька й не хоче відпускати його назад на заробітки: він навмисно підпалює молитовний дім, за що Памфір був змушений прийняти кару. Він знову поринув у своє неспокійне минуле..

Рекомендовано глядачам віком від 16 років.

Приємного перегляду!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору