Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Вчинив ще один умисний злочин” — у Калуші засудили чоловіка, який придбав наркотики

39-річний мешканець Калуша придбав наркотичні засоби уже вдруге: минулого року він отримав покарання у вигляді штрафу, а цьогоріч — у вигляді позбавлення волі.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Калуську окружну прокуратуру.

Калуською окружною прокуратурою було підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 39-річного жителя Калуша у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, чи протягом року після засудження за цією статтею або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах).

Встановлено, що чоловік, якого раніше вже було засуджено (4 жовтня 2022 року), вироком Калуського міськрайонного суду за ч. 1 ст. 309 КК України  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) до покарання у вигляді штрафу (у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень), належних висновків для себе не зробив та у період непогашеної у встановленому законом порядку судимості вчинив новий умисний злочин у сфері обігу психотропних речовин.

Чоловік придбав наркотики у січні 2023 року: він знайшов у траві два відрізки фольги та один фольговий згорток, в якому містився амфетамін.

Обвинувачений усвідомив, що придбана ним речовина містить психотропну речовину, обіг якої обмежено, та зберігав його при собі без мети збуту. Він був зупинений військовослужбовцями, які провели його поверхневий огляд: чоловік добровільно надав їм полімерний згорток. Згідно з висновком експерта, у ньому містився амфетамін в кількості 0,5799 г.

26 серпня 2023 року Калуським міськрайонним судом особу було визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України. Йому було призначено покарання на підставі ст. 71 КК України — 1 рік і 29 днів позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору