Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вшанували пам’ять загиблих шахтарів

Біля каплички-рудника, що на вул. Гірничорятувальників, сьогодні зібралися десятки ветеранів-шахтарів.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Калуську міську раду.

Сьогодні, 27 серпня, для шахтарів особливий день — професійне свято. Навіть в той час, коли калуські шахти уже давно не працюють, остання неділя серпня — це чудова нагода для того, щоб зібратися й згадати роки важливої спільної праці. Та, звісно ж, вшанувати пам’ять 14 шахтарів, які загинули під час виконання роботи. Панахиду в УГКЦ Святого Миколая, що у селі Кропивник, відправив отець Василь Гладенький.

“Це була моя дільниця. З 2016 року я шукала людей, які працювали на шахті. Сама колись спускалися в шахту, коли була бухгалтером. Багато друзів, знайомих, вдови загиблих у шахті – ми всі разом працювали. В будинку, де я народилася, жив головний інженер нашого гірничого комплексу. Колись на цій шахті працювало до 1300 осіб. Тепер залишилося дуже мало. І кожен рік до професійного свята ми тут збираємося”, — поділилася депутатка міської ради.

А заступниця міського голови зазначала: “Треба було мати неабияку сміливість, щоб обрати цю професію. На сьогодні вона залишається одна з важких та ризикованих мирних професій у світі.”

Також на заході побували найстарший працівник шахти — Пашник Василь Миколайович та колишній начальник шахти.

“Добре, що ви зібралися. Бажаю всім щастя і здоров’я. Шкода, що з кожним роком нас все менше і менше… Всій громаді — всього найкращого. Україні — Перемоги”, — ділиться колишній начальник.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору