Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вшануймо пам’ять тих, хто віддав життя за Україну” — День пам’яті захисників

Сьогодні, 29 серпня в Україні відзначається пам’ятна і сумна дата — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день було встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Нагадує Інформатор.

Чому саме 29 серпня?

На початку російсько-української війни у 2014 році, яку тоді називали АТО, саме 29 серпня близько 8 ранку сталася трагічна для історії нашої країни подія — українських воїнів під час виходу з оточення під Іловайськом т. зв. “зеленим коридором”, було жорстоко і підло розстріляно російськими військами.

Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом цього пам’ятного дня став соняшник.

“Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності”, — зазначають в Українському інституті національної пам’яті.

Сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

До теми: “Ціна нашого спокою” | Алея Слави Калуського міського кладовища.

Вас також може зацікавити: Сотні калушан прийшли на відкриття Алеї Героїв.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору